Begeleiding en therapie

Misschien herken je jezelf in een of meer van de volgende dingen;

  • Ik voel me vaak onzeker en kwetsbaar
  • Ik kom vaak in vergelijkbare conflicten terecht
  • Ik leef vanuit mijn hoofd en niet vanuit mijn hart
  • Ik moet altijd van alles van mezelf en heb veel kritiek op mezelf
  • Ik heb moeite met het uiten van mijn gevoelens
  • Ik heb moeite met het aangeven van mijn eigen grenzen
  • Ik voel veel verdriet vanwege afscheid dat ik heb moeten nemen.

Ik help je met het werkelijk doorvoelen van voor jou pijnlijke en/of emotionele ervaringen. Daarbij ondersteun ik je om je emoties (alsnog) te uiten en deze er helemaal te laten zijn. Op deze manier hoeven ze je niet langer te blokkeren. Daardoor krijg je inzicht in je eigen emoties en gevoelens en de patronen die daaronder liggen. Die patronen zijn je eigen vluchtroutes om weg te gaan bij de pijn van je verdriet, je angst of je boosheid, die je hebt wegstopt. Vaak heb je deze patronen al ontwikkeld in je kindertijd. Ze hielpen je toen om jezelf staande te houden, gezien te worden en aandacht (bestaansrecht) te krijgen. Als je het gevoel hebt niet meer helemaal te kunnen leven vanuit je hart, zijn het vaak deze patronen die je in de weg zijn gaan zitten. Maar in het hier en nu zijn ze meestal niet meer nodig. Ik help je om deze patronen los te laten, waardoor je opnieuw verbinding kunt maken met jezelf en je eigen basis en stevigheid hervindt. Kortom ik help je om je eigen draagkracht te verstevigen.

Je hoeft het niet allemaal alleen te doen. Ik ‘reis’ in de therapiesessies met je mee. Ik help je om naar de pijn te gaan en daar niet bij vandaan te ‘vluchten’. Samen met jou onderzoek ik wat echte aandacht en heling vraagt. Daarbij maken we veel gebruik van het voelen in je lijf. In je lijf ligt namelijk een heleboel gevoelsinformatie opgeslagen. We praten dus niet alleen over wat je dwars zit, maar we volgen wat je lijf je te vertellen heeft.

Doordat je inzicht krijgt in hoe je gewend bent om met dingen om te gaan, word je je bewust van je eigen overtuigingen die maken dat je je gedraagt zoals je dat nu doet. Je leert je eigen belemmerende patronen te doorbreken. Door de aandacht voor je emoties gaat je oorspronkelijke (levens)energie weer stromen. Je krijgt bewustwording en vaak ook een nieuw gevoel, andere gedachten, heldere inzichten en ander gedrag. Gedrag dat veel meer van binnenuit komt, vanuit je eigen behoefte. Daardoor kom je dichter bij jezelf en bij datgene waar het voor jou werkelijk om gaat. Je hervindt je innerlijke rust, waardoor je meer kunt leven vanuit je hart en gemakkelijker in verbinding komt met de ander.

Bron: ingspire.nl